Een schooltas voor iedereen

TOEGANG TOT ONDERWIJS IS DE BASIS VAN ALLE KANSEN EN EEN BETERE TOEKOMST.

Steun onze campagne “Een schooltas voor iedereen”!

Ik doe mee
kleine jongen kreeg een schooltas en schoolspullen

EEN SCHOOLTAS VOOR IEDEREEN

Een manier om families uit de armoede te helpen, is door ervoor te zorgen dat hun kinderen toegang hebben tot onderwijs. Elk jaar, aan het begin van het schooljaar, lanceert HumanSmile de actie “EEN schooltas VOOR IEDEREEN,” een inzamelingscampagne die behoeftige schoolkinderen en studenten voorziet van boekentassen met essentiële schoolbenodigdheden en uniformen.

Dankzij deze actie kunnen honderden kinderen het schooljaar in de beste omstandigheden beginnen. We bieden schoolpakketten aan met: een rugzak, een uniform, notitieboekjes, leerboeken en een complete set schrijfgerei.

HumanSmile ondersteunt basisschoolleerlingen in Marokko, Palestina, Tunesië, Somalië, Jemen en Afghanistan. In België helpt HumanSmile kinderen die hun moeders begeleiden in beschermingscentra.

Ons doel is deze kinderen de kans te geven om op school te bloeien en hun dromen na te streven.

EEN SCHOOLTAS VOOR IEDEREEN IS :

De aankoop van een schooltas en schoolbenodigdheden

HumanSmile financiert ook alle essentiële schoolbenodigdheden die leerlingen nodig hebben, zoals leerboeken, notitieboekjes, rekenmachines, potloden, pennen, rugzakken, linialen en gradenbogen.

DE AANKOOP VAN EEN SCHOOLUNIFORM

In sommige scholen is een uniform verplicht. Dankzij uw donaties zal HumanSmile schooluniformen financieren in de beoogde landen.

Om bij te dragen aan deze internationale schoolondersteuning, kunt u een schoolpakket (schooltas + schoolbenodigdheden + uniform) aanbieden door te doneren via de knop “doneren” met de referentie CPT22.

onzekere studenten (zijn)

Tegenwoordig vinden studenten het moeilijk om te kiezen tussen studeren, eten of wonen. Vaak bezuinigen ze op hun voedselbudget.

De Covid 19 pandemie heeft een druk gelegd op sectoren die studenten in dienst hebben. De meest kwetsbaren komen in een onzekere situatie terecht, zonder werk en zonder middelen om in hun levensonderhoud te voorzien.

Gedwongen om tijd te besteden aan zorgen over huur en voedsel ten koste van studietijd, streeft HumanSmile ernaar de financiële en mentale last van deze studenten te verlichten door regelmatig voedselpakketten en solidariteitsbonnen uit te delen die ingewisseld kunnen worden bij onze partnerwinkels.