Help ons toegang tot water te verschaffen.

HumanSmile pakt dit waterproject op drie gebieden aan: het boren van putten, bodemsanering en waterfiltratie.

Ik doe mee

WATER, de bron van het leven

Water is een vitale behoefte voor de mens en zijn menselijkheid. Essentieel voor het overleven van elke man, vrouw, kind en oudere persoon, moet het veilig zijn voor dagelijkse consumptie en hygiënisch. Helaas lijkt drinkwater in sommige achtergestelde landen een onbereikbare luxe voor mensen die niet over de financiële middelen beschikken om er toegang toe te krijgen.

Zo helpt HumanSmile deze levensgevaarlijke bevolkingsgroepen om collectieve waterpunten te financieren, zo dicht mogelijk bij hun woonplaats.

HumanSmile - Waterproject - Waterputten boren

PUT BOREN

HumanSmile zoekt eerst een ondergrondse waterbron en boort dan de put die veel mensen toegang tot drinkwater zal geven.

HumanSmile boort waterputten in Sri Lanka, Nepal, Bangladesh, Togo, Somalië, Tsjaad, Mali, Kenia, Sierra Leone, Niger, Benin, Sudan, Tanzania en Burkina Faso.

Tot nu toe hebben 16.362 mensen geprofiteerd van de geboorde putten. U kunt een put schenken op uw naam of ter nagedachtenis aan een specifieke persoon via HumanSmile.

WAT HOUDT PUTBORING MET HUMANSMILE IN?

VITALE HULPMIDDELEN

Een put boren garandeert hydratatie en gezond voedsel.

bloeiende onderneming

Een put boren ondersteunt de activiteiten van boeren.

BETERE GEZONDHEID

Een put boren voorkomt ziekten veroorzaakt door verontreinigd water.

SADAQA JARIYA

Een put boren genereert goede daden zelfs na het verlaten van deze wereld.

“Een druppel water is genoeg om een wereld te creëren.” Gaston Bachelard

BODEMSANERING & WATERFILTRATIE

Maar HumanSmile stopt niet bij het boren van putten op de korte termijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bodemsanering en waterfiltratie om toegang tot veilig drinkwater te garanderen. Deze acties vereisen bodemonderzoeken en een meer geavanceerde infrastructuur dan boren.

Kofi Annan verklaarde dat “We zullen geen van de infectieziekten die ontwikkelingslanden teisteren kunnen verslaan totdat we de strijd om drinkwater, sanitaire voorzieningen en basisgezondheidszorg hebben gewonnen”. Volgens een UNICEF-rapport uit 2019, 297.000 kinderen Elk jaar sterven kinderen onder de vijf jaar aan diarree veroorzaakt door onveilig water en inadequate sanitaire en hygiënische praktijken.

Toegang tot drinkwater is een fundamenteel recht voor de menselijke waardigheid. Het is een van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en een van de belangrijkste humanitaire projecten van HumanSmile.

lachend kind bij een bron